Marysieńka

12.10.2019

Smaczne, znane i lubiane ciasto.

Moim zdaniem wkładka orzechowa wymiata

Biszkopt:

7 dużych jajek1 szklanka drobnego cukru do wypieków140 g mąki pszennej (tortowej)2-3 łyżki gorzkiego kakao

Nasączenie:

1/3 szklanki likieru kawowego (lub zaparzonej kawy)1/3 szklanki wody

Orzechowa wkładka

5 białek200 g drobnego cukru do wypieków250 g orzechów włoskich1 łyżka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1 płaska łyżeczka

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close