Ciasto drożdżowe z jabłkami i cynamonem

24.10.2019

Składniki na blachę 25×35 :250 g mąki25 g drożdży 50 g cukru1 jajko50 g miękkiego masła1/2 szkl. mlekaszczypta soliMasa owocowa:3 duże jabłkagarść rodzynek 1 łyżka cynamonu1 płaska łyżka cukruSkładniki na kruszonkę:60 g masła5 łyżek cukru2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 szkl. mąki pszennejSposób wykonania:Rozczyn: Do pokruszonych drożdży dodać 1

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close