Murzynek

30.10.2019

Tradycyjny, mocno czekoladowy, wilgotny i puszysty – murzynek. Smakuje zupełnie jak ten z dzieciństwa. Dodatek dżemu sprawia, że  ciasto długo zachowuje świeżość.Składniki:

3 jajka

1 szklanka cukru

½ szklanki oleju rzepakowego

1 i ½ szklanki mleka

250 g dżemu wiśniowego

4 szklanki mąki pszennej

3 łyżki kakao

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka sody oczyszczonej

Białka

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close