Mus czekoladowy z wiśniami

12.11.2019

Tym razem przyszedł czas na mocno czekoladowy deserek! Lekki i delikatny mus z gorzkiej czekolady, z dodatkiem aromatycznej skórki pomarańczowej. Całość idealnie balansuje słodko-kwaśny mus wiśniowy.

Składniki na 5 porcji musu czekoladowego:

200 g czekolady gorzkiej 64%
3 jajka
60g cukru białego
60g masła
150ml słodkiej śmietanki 30%
szczypta soli
skórka starta z połowy pomarańczy

Czekoladę łamiemy na

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close