Kruche ciasteczka z mąki żytniej

21.11.2019

Troszkę zdrowsza odmiana maślanych klasycznych ciasteczek tym razem na mące żytniej typ 720. Ciasteczka słodzone są cukrem brzozowym. Idealne do kawy nie odbiegają smakiem od ciastek na mące pszennej.

Składniki:

300g mąki żytniej typ 7202 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki ksylolitu2 jajka200g masła (temperatura pokojowa)1 łyżeczka aromatu waniliowego

Przepis:

Piekarnik nagrzać do 180

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close