Piernik szlachecki, czyli tradycyjny piernik Babci

29.11.2019

To kolejny przepis, który przechodzi w naszej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Ciasto jest pyszne, gotowe od razu do jedzenia, nie wymaga leżakowania.

Pychotka

Składniki na ciasto:

1
szklanka cukru brązowego

2
szklanki miodu naturalnego (wielokwiatowy lub lipowy)

7
jajek

5
łyżek oleju rzepakowego

3
½ szklanki mąki tortowej

2
opakowania przypraw do piernika

2
łyżki cukru z kardamonem

2
łyżeczki sody

Szczypta
soli

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close