Pyszne kapuśniaczki z kruchego ciasta

02.12.2019

Pyszne kapuśniaczki z kruchego ciasta

Delikatne, maślane i niezwykle kruche paszteciki z kapustą i grzybami. Świetnie sprawdzą się zarówno jako pyszna przekąska i jako dodatek do zup: barszczu, grzybowej, cebulowej, rybnej itp.

Składniki:

Ciasto:

350g mąki

200g masła

1 jajko

1/2 łyżeczki soli

100g gęstego jogurtu naturalnego

Dodatkowo:

1 jajko + 2 łyżki mleka – do posmarowania pasztecików

Farsz:

0,5

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close