Krucha tarta z żurawiną i bezą

05.12.2019

Jesienne wypieki nadal królują na moim stole. Polecam lekko kwaskową tartę z żurawiną i bezą.

Składniki na tartę:

250g mąki tortowej150g zimnego masłaszczypta soli1/2 szklanki cukru pudru4 żółtka dodatkowo : 300g świeżej żurawiny, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru pudru

Składniki na bezę:

białka z 4 jajekszklanka cukru pudru2 łyżeczki mąki ziemniaczanejkilka

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close