Waniliowy biskwit z czekoladą i żurawiną

07.12.2019

Biskwit, czyli biszkopt. Dobrze wypieczony, bez dodatku tłuszczu. Lekki, waniliowy.

3 jajka
130 g mąki jasnej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g ksylitolu lub innego słodziwa
100 ml gorącej wody
100 g drażetek czekoladowych lub posiekanej czekolady (dość duże kawałki)
50 g żurawiny

Całe jajka ubijamy z ksylitolem. Ubijanie zajmuje ok. 15 minut. Masa powinna być puszysta.

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close