Świąteczny torcik makowy

15.12.2019

Wyśmienity tort, który doskonale sprawdza się jako uwiecznienie kolacji wigilijnej. Dużo maku, masa śmietanowo-czekoladowa przełamana orzeźwiającymi brzoskwiniami tworzą rewelacyjny Bożonarodzeniowy deser.
Składniki:
Ciasto makowe:8 jaj300g suchego maku1i 1/2 szklanki cukru pudru6 łyżek mąki pszennej4 łyżki kaszy manny2 łyżki bułki tartej2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki miodu1 olejek migdałowy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close