Świąteczna babka makowa

19.12.2019

Świąteczna babka makowa

Składniki na dwa makowce:

Ciasto:

500g mąki

7g suchych drożdży

200ml ciepłego mleka

50g cukru

1 jajko

1 żółtko

125g masła

Nadzienie:

ok. 800g masy makowej z puszki

Dodatkowo:

Tłuszcz do wysmarowania foremek (masło lub margaryna)

bułka tarta do posypania foremek

lukier do polania makowców

*** Masło roztapiamy i studzimy. Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, dodajemy cukier, jajko,

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close