Wilgotny zwijany makowiec z gotową masą makową

21.12.2019

Składniki:
( z podanej porcji wychodzą dwa makowce)

Ciasto:

Mąka pszenna 2 i 1/2 szklankiMasło 30 gMleko 150 mlżółtka 2Drożdże 20 gCukier puder 50 gMasa makowa:Masa makowa z puszki 850 gBiałka 2przygotowanie:
Do miski rozkruszyć drożdże, dodać łyżkę maki, łyżkę cukru oraz 50 ml letniego mleka. Wymieszać,

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close