Bułki pszenne kajzerki

25.04.2020

Składniki:

(szklanka 250 ml)
(porcja na 8 bułek)

Rozczyn:

Drożdże świeże 15 g (można użyć suszonych 2 łyżeczki – pomijamy przygotowanie rozczynu)Mąka pszenna łyżkaMleko letnie 100 mlCukier 1/2 łyżeczkiCiasto właściwe:Mąka pszenne typ 650 450 gJajkoMasło 20 gMleko 1/2 szklanki (125 ml)Sól pełna łyżeczkaPrzygotowanie:
W misce wymieszać

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close