Drożdżówki z budyniem i karmelizowanymi gruszkami

25.04.2020

Przepis na 16 sztuk drożdżówek. Składniki na ciasto:500 g mąki przennej14 g drożdzy suchych (lub 30g drożdży świeżych)100 g cukruszczypta soli215 ml mleka2 żółtka1 jajko100 g masłaMasło roztop w rondelku lub mikrofali.

Mąkę wymieszaj z suchymi drożdżami – z drożdży świeżych należy najpierw przygotować rozczyn (notatka na

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close