Murzynek na kefirze

03.05.2020

Murzynek na kefirze

Wilgotne, mięciutkie ciasto przełożone powidłami śliwkowymi i oblane pyszną polewą czekoladową. Palce lizać!

Składniki:

Ciasto:

400g kefiru

3 szklanki mąki

0,5 szklanki cukru

2 łyżki kakao

150ml oleju

2 jajka

2 łyżki dowolnego dżemu

2 łyżeczki sody oczyszczonej

Do przełożenia:

1 słoiczek powideł śliwkowych

Polewa:

100g czekolady gorzkiej lub mlecznej (lub pół na pół)

+ kilka łyżek mleka

5-6 łyżek cukru pudru

+

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close