ciasto drożdżowe z kruszonką

[Głosów: 3 Average: 5/5]

składniki:
600 g mąki
50 g cukru
25 g drożdży
2 jajka
250 ml mleka, letniego
50 g masła

wykonanie:
Drożdże dokładnie mieszamy z 1 łyżką cukru, ok. 150 ml letnim mlekiem oraz 1 łyżką mąki. Odstawiamy do podrośnięcia. Pozostałe mleko mieszamy z cukrem oraz jajkami. Masło roztapiamy. Do mąki dodajemy podrośnięty rozczyn,

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close