Bułeczki pszenno-ryżowe

05.05.2020

Domowe bułeczki, przygotowane z mąki pszennej i ryżowej.
Ciepłe, pachnące masłem, smakują wyśmienicie.

Składniki:

250g. mąki pszennej
250g. mąki ryżowej
7g. suchych drożdży
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
50g. rozpuszczonego masła
250 ml. ciepłego mleka

Przygotowanie:

Mąki przesiać do miski, dodać drożdże, sól i cukier.
Wymieszać.
Wlać

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close