Jabłecznik klasyczny

09.05.2020

Klasyczna krucha szarlotka z dużą ilością jabłek i cynamonu.

Składniki:

300g mąki pszennej4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego2 łyżeczki proszku do pieczenia200g masła1 jajko 1 łyżka zimnej wodynadzienie: 2kg jabłek, cynamon cukier puder

Przepis:

W misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukry, proszek do pieczenia,Dodać jajko, masło i łyżkę wody. Zagnieść ciasto,Gotowe ciasto podzielić

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close