Sos z bakłażana i jogurtu

11.05.2020

4 porcje:
2 bakłażany
400 g naturalnego jogurtu
1 mała główka czosnku
łyżeczka musztardy
przyprawy: sól, mielona kolendra, pieprz

Bakłażany pieczemy w całości przez ok. 45 minut, w 180 st. C.
Główkę czosnku dodajemy do pieczenia po ok. 20 minutach. Pieczemy w łupince.

Upieczone bakłażany kroimy na dwie części wzdłuż warzywa. Wybieramy miąższ do miseczki. Dodajemy upieczony czosnek

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close