Ciasto czekoladowe z profiterolkami

23.05.2020

Ciasto czekoladowe z profiterolkami

Jest to zdecydowanie ciasto z efektem WOW! Pięknie prezentuje się na stole i jeszcze lepiej smakuje. Naprawdę warte polecenia.

Składniki:

Ciasto parzone na profiterolki:

125ml wody (pół szklanki)

40g masła

pół szklanki mąki pszennej

2 jajka

szczypta soli

Krem do profiterolków:

100g serka mascarpone

200g śmietanki kremówki

1 łyżki cukru pudru

Ciasto czekoladowe:

115g mąki pszennej

130g cukru

40g kakao

1

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close