Ciasto drożdżowe z rabarbarem

27.05.2020

W sezonie majowym musi się pojawić ciasto drożdżowe z rabarbarem. Tym razem z dodatkiem truskawek – duet doskonały

Składniki:

½ kg mąki pszennej (użyłam tortowej, może być też typ 500)

1 jajko

2 żółtka

½ szklanki cukru

1 łyżka cukru waniliowego

4 dag świeżych drożdży

250 ml mleka

100 g masła

szczypta soli

Składniki na kruszonkę:

4 łyżki cukru

5 czubatych

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close