Kefirowe ciasto z morelami i kukurydzianą kruszonką

05.06.2020

Domowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu puszyste ciasto na bazie kefiru, z dodatkiem dojrzewających w słońcu soczystych moreli, posypane chrupiącą kruszonką to świetna propozycja letniego deseru z sezonowymi owocami.
Składniki:
Ciasto:500g kefiru4 jajka130g masła extra200g cukru380g mąki pszennej100g mąki kukurydzianej5ml aromatu waniliowego3 łyżeczki proszku do pieczenia
Kruszonka kukurydziana:75g mąki

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close