Jagodzianki

03.07.2020

Delikatne ciasto drożdżowe, jagody w środku – to przepis na pyszne śniadanie lub deser

Składniki na około 12 drożdżówek:

2 ½ szklanki mąki

2 żółtka

1 jajko

½ szklanki mleka

3 dag drożdży

2 łyżeczki cukru waniliowego

4 łyżki cukru

6 dag masła

1 szczypta soli

Uwaga: szklanka 200 ml

Składniki na nadzienie:

400 g jagód

3 łyżki cukru pudru

2 łyżka mąki

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close