Młoda kapusta z boczkiem

07.07.2020

Kolejny ze smaków mojego dzieciństwa. Młoda kapusta z boczkiem 😉
Składniki:główka młodej kapusty białej2 średnie cebulekawałek wędzonego boczkupęczek koperkusólpieprzCebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić. Boczek pokroić, dodać do cebuli, podsmażyć do zarumienienia. Koperek opłukać, posiekać. Kapustę poszatkować, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Dodać do niej cebulę, boczek i koperek.

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close