Chleb pszenny XII

13.07.2020

Kolejny przepis na domowy chlebek, którego nigdy dosyć 😉
Składniki:40 g świeżych drożdży1 płaska łyżeczka cukru300 g mleka500 g mąki pszennej + 1 łyżka25 g oleju1 łyżeczka soliDo dużej miski dać łyżkę mąki, łyżeczkę cukru, pokruszyć drożdże, zalać wszystko 100 ml delikatnie podgrzanego mleka. Dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close