Bułki belgijskie orkiszowe

14.07.2020

400 g mąki orkiszowej typ 700
15 g świeżych drożdży (lub 7g instant)
1,5 łyżeczki soli
1 łyżeczka miodu
120 ml ciepłego mleka
175 ml ciepłej wody

Drożdże wraz z miodem rozpuszczamy w ciepłym mleku.
W dużej misce mieszamy mąkę z solą. Na środku robimy wgłębienie, w które wlewamy rozpuszczone drożdże, zasypujemy niewielką ilością mąki. Odstawiamy na

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close