ciasto ucierane z wiśniami

[Głosów: 5 Average: 5/5]

składniki:
300 g mąki
40 g budyniu waniliowego
200 g cukru
250 g masła, w temperaturze pokojowej
5 jajek (białka oddzielone od żółtek)
4 łyżki śmietany kwaśnej
2 łyżeczki do pieczenia
ok. 500 g wiśni, wydrylowanych

wykonanie:
Masło miksujemy z cukrem (ok. 5 min.). Do puszystej masy dodajemy stopniowo żółtka. Następnie dodajemy śmietanę i miksujemy.

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close