Rogaliki krucho-drożdżowe

21.07.2020

Rogaliki krucho-drożdżowe

Proste i pyszne rogaliki, które wprost rozpływają się w ustach. Robi się je bardzo szybko, wystarczy zagnieść ciasto, nadziać dżemem, zawinąć i upiec – bez wyrastania!

Składniki:

3 szklanki mąki pszennej

40g świeżych drożdży

1 łyżka cukru

200g masła

2 jajka

szczypta soli

pół szklanki kwaśnej śmietany 18%

dżem, powidła lub czekolada – do nadziania

lukier do

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close