Pasteryzacja słoików na mokro i sucho

05.08.2020

Pasteryzacja jest niezbędna, żeby pozbyć się bakterii i grzybów, a jednocześnie zachowuje wartości odżywcze. Dzięki pasteryzacji nasze przetwory możemy przechowywać dłużej.

Przed pasteryzacją zarówno na mokro jak i na sucho.

1) Przygotowujemy słoiki. Sprawdzamy czy przykrywki i słoiki nie są uszkodzone.

2) Słoiki dokładnie myjemy.

3) Wyparzamy słoiki i nakrętki.

4) Wypełniamy słoiki zostawiając przestrzeń

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close