Szarlotka na bogato

ciasto;

3 szkl. maki pszennej

1 szkl. mąki krupczatki

3/4 szkl. cukru

2 jajka

2 żółtka

1 margaryna palma

1 łyżeczka proszku do pieczenia

nadzienie;

1,8 kg jabłek (kwaskowych)

3/4 szkl. cukru

4 łyżki kaszy manny

Ciasto zagniatamy w misce , dzielimy na pół i wkładamy na ok godzinę do lodówki.

Jabłka obieramy i kroimy na nierównomierne kawałki, zasypujemy cukrem i

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close