Placki ziemniaczane z cukinią

10.08.2020

600 g ziemniaków
400 g cukinii
1 jajko
50 g skrobi ziemniaczanej
150 g płatków owsianych błyskawicznych
czosnek (3 ząbki) i/lub cebula (1 mała)
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki pieprzu
garść natki pietruszki (ok. 1/2 pęczka)

Obrane ziemniaki i cukinię ścieramy na tarce o drobnych oczkach lub miksujemy w melakserze.
Warzywa odcedzamy na drobnym sicie. Natkę siekamy drobno. Jeśli używasz czosnku i cebuli – posiekaj drobno, wymieszaj w

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close