Ogórki w zalewie ketchupowej

Pyszne, pikantne i lekko kwaśne, a jednocześnie słodkie ogórki w zalewie ketchupowej na zimę.Ogórki w zalewie ketchupowej – składniki:

2 kg ogórków gruntowych4 szklanki wody0,5 szklanki octu1 szklanka cukru2 łyżki soli300 g pikantnego ketchupuDodatkowo do każdego słoika (użyłam słoików o pojemności 800 ml):1 łyżeczka gorczycy2 małe liście laurowe6 ziarenek ziela angielskiego0,5

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close