Karkówka duszona winie z pieczarkami i warzywami

1,5 kg karkówki

1,5 szkl wina czerwonego

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

150 g pieczarek

1 czerwona papryka

sól

pieprz

pieprz ziołowy

oregano

200 ml śmietany

tłuszcz do smażenia (smalec)

łyżka mąki kukurydzianej lub ryżowej do zagęszczenia sosu.

Karkówkę myjemy i osuszamy, w głębokiej patelni rozpuszczamy łyżkę tłuszczu, u mnie jest to smalec. Kładziemy karkówkę i osmażamy ze wszystkich stron. Dodajemy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close