Kurczak w sosie cytrynowym

18.08.2020

4 porcje:
400-500 g mięsa z piersi kurczaka
1 szklanka mleka lub napoju ryżowego
1 lekko czubata łyżka mąki jasnej pszennej lub orkiszowej
1 cytryna
2 małe szalotki
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju rzepakowego
sól i pieprz ziołowy do smaku

Piersi kurczaka doprawiamy solą i pieprzem. Smażmy na oleju, po 2 minuty z każdej strony. Mięso zdejmujemy z

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close