Racuszki drożdżowe z jabłkami i budyniem

01.09.2020

Racuszki drożdżowe z jabłkami i budyniem

Składniki:

Ciasto:

7g suchych drożdży

250g mąki pszennej

250ml letniego mleka

1 opakowanie budyniu śmietankowego- 40g

2 jajka

2 łyżki cukru

szczypta soli

Dodatkowo:

2 jabłka

olej do smażenia

cukier puder do posypania

*** Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy suche drożdże, budyń (sam proszek), sól oraz cukier i mieszamy. Następnie dodajemy mleko oraz

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close