Chleb pszenno-żytni z ziarnami na zakwasie.

17.09.2020

Prosty chleb pszenno-żytni z ziarnami  na zakwasie.Chleb jest pyszny ma bardzo chrupiącą skórkę i wilgotny miąższ .Zachowuje świeżość przez kilka dni.

Chleb pszenno-żytni z ziarnami  na zakwasie przepis.

Składniki :

zaczyn etap I:

80 g aktywnego zakwasu żytniego razowego
250 g wody
130 g mąki żytniej razowej (typ 2000)

ciasto chlebowe etap II

500 g

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close