Odrywane bułeczki drożdżowe z marmoladą

19.09.2020

Składniki:
(szklanka 250 ml, składniki na 12 sztuk)

Rozczyn:

Drożdże 50 gŁyżeczka cukruŁyżka mąkiMleko letnie 1/2 szklankiCiasto:Mąka pszenna 500 gMasło 100 gCukier 1/2 szklankiMleko letnie 1/2 szklankiJajka 2 + 1 do posmarowania bułeczek przed pieczeniemSól szczyptaMarmolada lub powidłaPrzygotowanie:
Do miski rozkruszyć drożdże, dodać cukier mąkę oraz mleko. Wszystko razem wymieszać, przykryć

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close