Ciasto ze śliwkami i zalewą śmietanową

22.09.2020

Pyszne aromatyczne ciasto, które już miałam od dawna na oku.

Składniki (mała blaszka 24x28cm):

Ciasto:

280 g mąki pszennej tortowej150 g masła / margaryny4 płaskie łyżki cukru1 cukier wanilinowy1 łyżeczka proszku do pieczenia1 jajko

Zalewa:

3/4 szklanki kwaśnej śmietany 18%2 jajka1 cukier wanilinowy80 g cukru

Dodatkowo:

ok 400-500 g śliwek

Sposób wykonania:

1. Składniki na ciasto zagniatamy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close