Ciasto śliwkowe

25.09.2020

Drożdżowe ciasto śliwkowe trochę inaczej, czyli z migdałowym sosem

Składniki na ciasto drożdżowe:

2 ¾ szklanki mąki

½ szklanki cukru

1 szklanka mleka

100 g masła

5 dag drożdży

1 jajko

1 szczypta soli

Uwaga: szklanka 200 ml

Masło rozpuszczam, a mleko delikatnie podgrzewam. Drożdże kruszę do miseczki i zasypuję 1 łyżką cukru. Do miski wsypuję mąkę, dodaję resztę

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close