gozleme z jarmużem

[Głosów: 5 Average: 5/5]

składniki na ciasto:
500 g mąki
20 g drożdży
125 ml letniej wody
160 ml letniego mleka
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli

wykonanie:
Drożdże dokładnie mieszamy z cukrem, letnią wodą oraz 2 łyżkami mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Mąkę mieszamy z solą. Dodajemy podrośnięte drożdże oraz letnie mleko i wyrabiamy elastyczne ciasto.

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close