Rumiane bułeczki z budyniem i jagodami

29.09.2020

Rumiane bułeczki z budyniem i jagodami

Mięciutkie bułeczki drożdżowe, z pysznym słodkim nadzieniem. Świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy albo pyszny deser, nie tylko dla dzieci. Polecam!

Składniki:

Ciasto:

500g mąki pszennej

35g świeżych drożdży

170ml mleka

2 łyżki jogurtu naturalnego

4 żółtka

50g masła

150g cukru (ok pół szklanki)

16g cukru waniliowego

szczypta soli

Budyń:

375ml

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close