Chleb maślany

30.09.2020

W mojej skarbnicy „Podróży z wypiekami” znalazłam przepis na chleb maślany. Delikatny, doskonały do miodu, dżemów, masła…

Składniki:

3 szklanki mąki pszennej (typ 500 lub 550)

30 g drożdży

1 łyżeczka cukru

250 ml mleka

1 płaska łyżeczka soli

75 g masła

Mąkę wsypuję do miski, robię dołek i wkruszam drożdże, które zasypuję cukrem i zalewam dwiema

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close