Ciasto z jabłkami i kruszonką

01.10.2020

Przepis na maślane ciasto z prażonymi jabłkami i kruszonką. Pyszne ciasto na początek jesieni.

Czas przygotowania: 30 min

Czas pieczenia ok. 30 min

Składniki: (na tortownicę 21 cm)

100 g miękkiego masła
70 g cukru (1/3 szklanki)
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 jajka (w temp. pokojowej)
110 g mąki (2/3 szklanki)
15 g skrobi (1 płaska łyżka)
1/2 łyżeczki proszku

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close