kanelbullar ślimaczki cynamonowe

[Głosów: 0 Average: 0/5]

składniki na ciasto:
500 g mąki
250 ml mleka
25 g drożdży
80 g cukru
100 g masła, roztopionego
1/2 łyżeczki cynamonu
1 szczypta soli

wykonanie:
Drożdże dokładnie mieszamy z letnim mlekiem, 2 łyżkami cukru oraz 3 łyżkami mąki i odstawiamy do podrośnięcia. W dużej misce mieszamy pozostałą mąkę z solą oraz z cynamonem.

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close