Ciasto ucierane ze śliwkami

02.10.2020

Ciasto ucierane ze śliwkami

Wilgotne, delikatne i mięciutkie ciasto, które świetnie komponuje się ze słodką kruszonką i lekko kwaskowatymi śliwkami. Proste i szybkie w wykonaniu, a przy tym bardzo smaczne. Polecam!

Składniki:

250g masła

350g mąki pszennej

60g mąki ziemniaczanej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 jajka

170g cukru

16g cukru waniliowego

120ml mleka

50ml oleju

Kruszonka:

50g masła

5 łyżek cukru

80g

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close