Figowy zawrót głowy, czyli sałatka z figą na ciepło

09.10.2020

1 duża lub 2 mniejsze porcje:

4-5 dojrzałych fig, świeżych
1 duża pomarańcza
1/2 limonki
2 łyżki cukru
100 g sera feta

Rozgrzewamy patelnię. Dodajmy cukier i czekamy, aż zacznie się rozpuszczać tworząc karmel.
Figi myjemy, kroimy w grube plastry lub ćwiartki. Dodajemy do karmelu, smażymy krótko, a następnie przekładamy na talerz. Jeśli figi nie są soczyste,

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close