Maślane naleśniki

10.10.2020

Składniki:

Mąka pszenna 250 gMleko 250 mlWoda 250 mlJajkoSól szczyptaCukier płaska łyżeczkaCukier waniliowy łyżeczkaMasło 30 g roztopione i przestudzonePrzygotowanie:
Do miski wsypujemy cukry oraz jajko. Całość miksujemy dodajemy szczyptę soli, wodę, mleko, mąkę partiami. Gdy wszystkie składniki się połączą dodajemy masło i ponowie krótko miksujemy.
Smażymy jak standardowe naleśniki. Patelnie

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close