Tarta orzechowo-jabłkowa

10.10.2020

Pyszna tarta z jabłkami z bloga „wiem co jem”. Cudowna.

To idealny, jesienny wypiek. Kruchy, orzechowy spód. Plasterki jabłek. Delikatny biszkopt na wierzchu.

Całość pachnąca jabłkami, orzechami i cynamonem. Lubię jesień właśnie za te zapachy

Ciasto:

300 g mąki200 g masła50 g zmielonych orzechów laskowych bez skórki100 g cukru2 żółtka1-2 łyżki gęstej śmietany

Nadzienie:

3

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close