Bułki orkiszowe

12.10.2020

100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
400 g mąki orkiszowej jasnej
1 łyżeczka soli 
40 g oleju
40 g świeżych drożdży, pokruszonych
szklanka ciepłej wody
1-2 łyżki siemienia lnianego

1 jajko, roztrzepane, do posmarowania bułek
siemię lniane, do posypania

Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Dodajemy mąki, siemię, sól i olej. Mieszamy dokładnie, wyrabiamy elastyczne ciasto.
Ciasto odstawiamy w

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close