drożdżówki z jabłkiem i cynamonem

[Głosów: 5 Average: 5/5]

składniki na ciasto drożdżowe:
250 g mąki
125 ml mleka, letniego
15 g drożdży
50 g cukru
1 żółtko
40 g masła, roztopionego
1 szczypta soli

wykonanie:
Drożdże dokładnie mieszamy z 1 łyżką cukru, letnim mlekiem oraz 3 łyżkami mąki i odstawiamy do podrośnięcia. W większej misce mieszamy mąkę z solą. Dodajemy podrośnięte drożdże,

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close